Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-májas rakott karaj

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szeletekre vágott karajt kiverjük, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró zsíron mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.

3 tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez, kevés bors hozzáadásával masszát keverünk.

Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, a 2-3 evőkanál sertésmájkrémet, a gombát, végül 3 nyers tojást ráöntünk, jól összekeverjük.
Sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint.

A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük, ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Salátával vagy bármilyen körettel tálalható.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss