Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás máj sütőben sütve

MME MME
1 3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom, és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem.

Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra.

Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét, és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel, és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm.

Köretként én rizst szeretek hozzá, de persze főtt krumplival is tökéletes.

Megjegyzés

A máj-gomba aránya persze egyszerűen változtatható, és ha valaki szaftosabban szereti, akkor több lét is lehet hozzáadni, közben a sütőben amúgy is párolog még. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss