Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás máj csőben sütve

MME MME
1
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom, és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem.

Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra.

1 dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. 1 fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét, és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel, és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm.

Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek