Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás libamáj

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg libamáj,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 evõkanál libazsír (vagy 2 evõkanál olaj),
  • 1/2 dl vörösbor,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
  • ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés

    Elkészítése: A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat, Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedõ alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besûrûsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedõt még 5 percig rajtahgyom. Rizibizivel kínálom. Csak a tányéron sózom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lucian
Tetszik a recepted, de hozzáfűzném, hogy múltkor a TV-ben a reklámszakácstól azt hallottam, hogy a szárnyasmájakat nyugodtan megsózhatjuk főzés közben, mert ezek nem keményednek meg. Ha normál libamájat használunk, és nem hízottat, akkor nem drága étel. Szerintem készíthetjük pulykamájból is.

Hasonló Receptek

Magazin