Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás lencsefasírt

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 20 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek mogyoróolaj vagy étolaj (+ a sütéshez)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 tk köménymag
  • 10 dkg zsemlemorzsa (+ a szóráshoz)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A lencsét átválogatjuk, majd alaposan megmossuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A főzőlébe tesszük a leveskockát és 1 tk sót, majd puhára főzzük. Leszűrjük, majd kihűtjük.
    2. A gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a hagymát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megpároljuk, és kihűtjük.
    3. A köménymagot egy teflonserpenyőben 1-2 perc alatt megpörköljük, majd egy mozsárban összetörjük. Egy tálba tesszük a kihűlt lencsét, hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, a köménymagot, a sót, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint őrölt borsot és a tojást. Ezután alaposan összegyúrjuk.
    4. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk mindet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk mogyoróolajjal. Ráhelyezzük a lencsepogácsákat, és mindegyiket megspricceljük mogyoróolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin