Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-lecsós töltött tök

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db közepes főzőtök vagy 2 db nagyobbacska cukkini
  • 1-2 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • pár szem gomba
  • 1 db hagyma
  • 1 tojás
  • olaj
  • bors
  • sajt
  • tejföl
  • 2-3 evőkanál zabpehely

Elkészítés

    Elkészítés: A tököt hosszában megpróbálom úgy félbevágni, hogy egyforma legyen a két fél. Kikaparom a közepét, ha már nagyon érettek benne a magok, akkor eldobom a belét, de ha nem, akkor felhasználom a töltelékhez. (A tököt csak akkor kell meghámozni, ha úgy érzed, kemény a héja.)

    A hagymából, paradicsomból és paprikából lecsót készítek, ehhez adom hozzá a felkockázott tökbelet és a gombát, és még pár percig együtt párolom. Só, bors, kóstolás, utófűszerezés után hozzákeverek egy egész tojást és a zabpelyhet, ami felszívja majd a töltelék levét. Annyit tegyünk hozzá, hogy a massza már ne legyen folyós, hanem szépen fel lehessen púpozni a tökökbe. Sajtkockákat is keverhetünk hozzá.

    A tököket kivajazott edénybe fektetve megtöltjük jó púposan, megkenhetjük egy kis tejföllel, és reszeljünk rá sajtot. Öntsünk alá egy pici vizet, 175 fokon kb. 30 percig kell sütni. Kapormártást készíthetünk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin