Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás lecsó kolbásszal és gerslivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db paprika
  • 5 db paradicsom
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • olaj
  • vaj
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikát és a gombát szeletelem, a paradicsomot négybevágom. A szalonnát kockára vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom.

    Egy serpenyőben kevés olaj on megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem. Belerakom a paprikát, fűszerezem, kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba , végül a felkarikázott kolbászt.

    Amíg a lecsó fő, átmosom a gerslit, majd egy edényben vajon megdinsztelem az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadom a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s legalább 35 percig főzöm lassú tűzön.

    A lecsót a puhára főtt gerslivel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin