Elkészítés: A forró olajon átforgatjuk a besózott rövidkarajt, majd kevés vízzel, borókabogyó, Piros Arany, fokhagyma és néhány szem bors hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk (közben a húst többször megforgatjuk a levében).
A húst zsírjára sütjük, deszkára téve hűtjük, és 8 egyenlő szeletre vágjuk.
Közben elkészítjük a besamelmártást, hozzákeverjük az apróra vágott, előzőleg kevés vajon puhára párolt, zsírjára sütött gombát, sót, őrölt borsot és 1 egész tojást.
A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd mindkét felüket bevonjuk a sűrű gombakrémmel, és vizes kézzel óvatosan rányomjuk. Végül lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre