Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-kolbászos palacsinta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20-25 db palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 dl tej
  • 20 dkg párolt gomba
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • mustár
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: Megsütünk 20-25 db palacsintát a szokásos módon.

Megpároljuk a gombát. A tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentesre, beleöntjük a tejet, és felfőzzük. Amikor besűrűsödik, hozzáadjuk a párolt gombát és a kis kockára vágott kolbászt.

Ha kicsit lehűlt, vágott petrezselyemmel és 1 teáskanálnyi mustárral ízesítjük, majd belekeverünk 2 egész tojást, sózzuk, és jól elkeverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a palacsintákat.

Zsiradékkal kikent jénaiba szorosan egymás mellé rakjuk. 2 evőkanál tejföllel megkenjük a palacsinták tetejét majd a tetejükre szórjuk a reszelt sajtot.

Forró sütőben 220-250 fokon megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss