Gombás-kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál parasztkolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • kevés ételízesítő
  • 2 szál zellerzöld
  • 5 dkg betű tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket és a kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát, megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Belerakjuk a burgonyát, a kolbászt és a zellerzöldet, majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.

    Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin