Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gombás-kolbászos batyu

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 csomag leveles tészta
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg füstölt pulykakolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl tej
  • 3 db babérlevél
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 2 ek vaj
  • bors
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

    1. A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
    2. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a ledarált füstölt pulykakolbászt, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, amíg a massza besűrűsödik.
    3. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás-kolbászos krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifolyjon.
    4. A batyuk tetejét megkenjük tojással, és 190fokra előmelegített sütőben készre sütjük, friss salátával tálaljuk.


      MUSTÁROS-KOLBÁSZOS SAJTOS KIFLI >>>
       

      CSIGÁK, BATYUK ÉS TEKERCSEK: 10 POFONEGYSZERŰ REGGELI SÜTI LEVELES TÉSZTÁBÓL! >>> 

      Sós vendégvárók >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes