Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-kolbászos batyu

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
  2. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a ledarált füstölt pulykakolbászt, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, amíg a massza besűrűsödik.
  3. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás-kolbászos krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifolyjon.
  4. A batyuk tetejét megkenjük tojással, és 190fokra előmelegített sütőben készre sütjük, friss salátával tálaljuk.


    MUSTÁROS-KOLBÁSZOS SAJTOS KIFLI >>>
     

    CSIGÁK, BATYUK ÉS TEKERCSEK: 10 POFONEGYSZERŰ REGGELI SÜTI LEVELES TÉSZTÁBÓL! >>> 

    Sós vendégvárók >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss