Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás knédli

MME MME
4/5
45 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagyma felét, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Sózzuk, borsozzuk.

A tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk, és az apró kockára vágott zsemlékre öntjük, 30 percig áztatjuk.

Az olvasztott margarinban a hagyma másik felét megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ha nem túl forró, a zsemlékre öntjük. Ezután hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, és összedolgozzuk.

Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben 10 percig főzzük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss