Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagyma felét, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Sózzuk, borsozzuk.
A tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk, és az apró kockára vágott zsemlékre öntjük, 30 percig áztatjuk.
Az olvasztott margarinban a hagyma másik felét megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ha nem túl forró, a zsemlékre öntjük. Ezután hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, és összedolgozzuk.
Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben 10 percig főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre