Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás kínai kel wokban

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes kínai kel
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg csicsóka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 centi friss gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál fehérborecet (vagy száraz fehérbor)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, lecsepegtetett kínai kelt 3 centis darabokra vágjuk, a megtisztított gomba szárát apróra daraboljuk, kalapját félcentisre szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát nem túl finomra vágjuk és lesózzuk (így kicsit megpuhul). A csicsókát (ez el is hagyható, de nagyon finom benne – sajnos nem tárolható sokáig, nem kapható egész évben) megpucoljuk, 2 centis darabokra vagdossuk.

    A felforrósított wokba kevés olajat öntünk, beledobjuk a hagymát, az aprított gombaszárat, gyorsan összerázzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, ráreszeljük a gyömbért. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ekkor rakjuk rá a gombaszeleteket, keverjük, rázzuk 3-4 percig, majd jöhet a kínai kel (ezt is le szoktam sózni előtte). Pár darab beáztatott szárított vargánya jó illatot és ízt kölcsönöz neki! 3 perc múlva ráöntjük az ecetet, a szója-, és halszószt. Lefedjük, 10-15 percig így hagyjuk kis lángon. Mikor felére összeesett, belerakjuk a csicsókát, jól összerázzuk (keverjük), ismét lefedjük.

    Kevés hideg vízzel (vagy ha használtunk szárított gombát, annak az áztatólevével) kikeverjük a keményítőt, lassan hozzáadjuk, 1 percig még főzzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin