Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-kéksajtos lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg gomba (pl. barna csiperke, laskagomba)
  • 6 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 fej közepes hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • frissen őrölt bors
  • 30 dkg kéksajt
  • 2 tk vaj + a kenéshez
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 9-10 db lasagnelap

Elkészítés

    1. A letisztogatott gombát felszeleteljük, 3 ek olajon megpirítjuk, és szűrőbe áttéve lecsepegtetjük.
    2. Közben a megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a bazsalikomot durvára vágjuk. A serpenyőbe öntött 2 ek olajon megpirítjuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát és összemelegítjük. Beleforgatjuk a bazsalikomot, valamint a reszelt parmezánt, és megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A szószhoz a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. Állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, lassú tűzön tovább keverve felforraljuk, majd félrehúzzuk. Még forrón belemorzsoljuk a kéksajtot, és simára keverjük. A reszelt citromhéjjal ízesítjük.
    4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben vajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe rétegezzük a lasagnelapokat, a gombát és egy kevés kivételével a szószt. Végül az egészet leöntjük a félretett szósszal, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen készre sütjük kb. 25 perc alatt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin