Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-húsos lasagne

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz
  • 1 tk cukor
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 1 dl paradicsomszósz
  • bors
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • liszt
  • parmezán sajt
  • olaj

Elkészítés

    1. A vöröshagymát pici olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a darált sertéshúst, jól lepirítjuk. Hozzátesszük a gombát, majd az összekockázott paradicsomot, felforraljuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a cukrot, sót, borsot, a felaprított fűszernövényeket, majd fedő alatt készre főzzük.
    2. A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel), sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szerecsendiót.
    3. Az edényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra egy sor nyers tészta, erre egy réteg hús, majd egy réteg szósz kerül, így tovább, amíg elfogynak. Az utolsó réteg besamel lesz, amihez hozzákeverjük, ízlés szerinti mennyiségben, a parmezánt. Légkeveréses sütőben, 200 fokon, nagyjából 1 óra alatt elkészül.

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>>

      A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>>

Megjegyzés

Akkor az igazi, mikor a parmezános besamel aranybarnára pirul a tetején.
Szárított fűszernövényekkel is isteni.

p.amelie
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jonatan84
Köszönet a feltöltőnek, nagyon finom, ízletes és nem utolsó sorban laktató finomság.
rabjudit
Köszi szépen, nagyon finom lett!

Hasonló Receptek

Magazin