Gombás hús kifordított bundában

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg karaj szeletekre vágva
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt a panírhoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg konzerv gomba
  • őrölt bors
  • Az öntethez:
  • 5 dl langyos víz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 kiskanál ételízesítő
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentetjük.
    Utána panírozzuk, de fordítva: először a
    zsemlemorzsába, majd a tojásba, végül a liszbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán hirtelen kisütjük.

    Egysorosan tepsibe tesszük, rászeleteljük a vöröshagymát, egyenletesen rászórjuk a felszeletelt gombát, végül ráöntjük az összekevert öntetet.

    A tepsit alufóliával befedjük, és 45-50 percig kis lángon sütjük.

    Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bodó Ildikó Eszter 2 évvel ezelőtt
Mit kell érteni kis lángon? Hány fokot?

Hasonló Receptek

Magazin