Elkészítés: A halat megszabadítom a bőrétől, felkockázom, sózom, borsozom és állni hagyom. A gombákat meghámozom, alaposan megmosom és felaprítom. A hagymát megpuculom, apróra vágom és a felhevített olajban üvegesre párolom. Megszórom pirospaprikával, beleteszem a meghámozott, felaprított paradicsomot, majd felöntöm 1 deci vízzel, sózom. Jöhet rá a hal és a gomba, és annyi víz, hogy majdnem ellepje. Kb. 15 percig fedő alatt párolom, közben többször óvatosan megkeverem.
A tejfölt elkeverem a liszttel és a petrezselyemmel, és ráöntöm a gombás halra. Megvárom, míg újra rotyog, közben megkavarom, és a citromlevet is hozzáadom. Megkóstolom, szükség szerint még ízesítem sóval, borssal. Köretként adhatunk hozzá nokedlit, főtt tésztát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre