Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás göngyölt pulykamell karottával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 50 dkg gomba,
  • 1 kiskanál liszt,
  • 0,5 dl tej,
  • 1 tojás,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 60 dkg kicsontozott, lebőrözött pulykamell,
  • 25 dkg szalonna vagy bacon,
  • 50 dkg zsenge karotta (sárgarépa)

Elkészítés

    Elkészítése: A hagymát a vajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a hagymába forgatva, erős lángon 3-4 percig sütjük. A liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, és 1-2 percig kevergetve sűrűre forraljuk. A tűzről lehúzva kihűtjük, egy nyers tojással összekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A húsdarabot úgy hasítjuk be, hogy széthajtva egy nagy, kisujjnyi vastag, téglalap alakú szeletet kapjunk. A gombavagdalékot a húsra simítjuk, és a húst összegöngyöljük. Az egészet baconszeletekkel körültekerjük, hogy megtartsa és ízesítse. Alufóliába csomagoljuk, és zománcos tepsire fektetjük. Fél deci vizet öntünk alá, és a sütőbe tolva 45 percig sütjük. Utána a fóliából kicsomagoljuk, tűzálló tálra fektetjük, és a fóliában összegyűlt pecsenyelével megöntözzük. Mialatt a hús puhul, előkészítjük a zsenge répát: megtisztítjuk, és sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, majd mindegyik répát 1-1 baconszelettel körültekerjük. Az így előkészített répával körülrakjuk a húst, és a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg a pecsenyét, és a répát körülölelő szalonna ropogós nem lesz.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek