Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás göngyölt pulykamell karottával

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A hagymát a vajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a hagymába forgatva, erős lángon 3-4 percig sütjük. A liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, és 1-2 percig kevergetve sűrűre forraljuk. A tűzről lehúzva kihűtjük, egy nyers tojással összekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A húsdarabot úgy hasítjuk be, hogy széthajtva egy nagy, kisujjnyi vastag, téglalap alakú szeletet kapjunk. A gombavagdalékot a húsra simítjuk, és a húst összegöngyöljük. Az egészet baconszeletekkel körültekerjük, hogy megtartsa és ízesítse. Alufóliába csomagoljuk, és zománcos tepsire fektetjük. Fél deci vizet öntünk alá, és a sütőbe tolva 45 percig sütjük. Utána a fóliából kicsomagoljuk, tűzálló tálra fektetjük, és a fóliában összegyűlt pecsenyelével megöntözzük. Mialatt a hús puhul, előkészítjük a zsenge répát: megtisztítjuk, és sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, majd mindegyik répát 1-1 baconszelettel körültekerjük. Az így előkészített répával körülrakjuk a húst, és a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg a pecsenyét, és a répát körülölelő szalonna ropogós nem lesz.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss