Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás göngyölt karaj

120 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát, a hagymát és a paprikát kis kockákra vágjuk. 2 darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük, és az egyik oldalát megkenjük mustárral.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, 1 egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.

A karajt alufóliára terítjük, és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk, mint a bejglit, és szorosan a fóliába csavarjuk.

Tepsibe tesszük, zsírt és kb. 2 dl vizet teszünk alá, majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát, és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni. Burgonyapürét készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss