Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás göngyölt karaj baconbe tekerve

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fejenként 1-2 szelet karaj kiklopfolva
  • 50 kg gomba
  • 1/4 szál póréhagyma
  • őrölt bors
  • 2 dl darabos paradicsom konzerv
  • oregánó
  • őrölt babérlevél
  • 2 kiskanál cukor
  • kevés reszelt sajt
  • szeletelt bacon
  • olaj
  • 1 db sütőzacskó
  • A körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg brokkoli
  • 4-5 dl tej
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy serpenyőben a karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a feldarabolt gombát, sózom, borsozom, fűszerezem, és belekeverem a paradicsomkonzervet. Közepes lángon addig pirítom, amíg a gomba leve elpárolog.

A karajszeleteket kiterítem, megsózom, és mindegyik közepére teszek a töltelékből. Reszelt sajtot is teszek rá, majd összetekerem, hústűvel megfogom, és 1-1 szelet baconbe tekerem.

A sütőt előmelegítem 210 C fokra. Egy sütőzacskóba teszem az elkészült húsokat (nem kell hozzáadni semmi mást), lezárom a zacskót szorosan, megszurkálom pár helyen, és betolom a meleg sütőbe, 1 órát sütöm, ennyi idő alatt el is készül.

A brokkolis krumplipüréhez a krumplit megpucolom és felkockázom, a brokkolit is rózsáira szedem, majd sós vízben megfőzöm. Amikor puhák, leszűröm, krumplitörővel áttöröm, olívaolajat adok hozzá (vaj helyett), sózom, és forralt tejjel felöntöm.

A megsült húst kiveszem, felkarikázom, brokkolis krumplipürével és forrázott, tejfölös-fokhagymás-kapros uborkasalátával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss