Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • A fokhagymás- vajas zsemléhez:
  • 2 db zsemle
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A frittatához:
  • 20 dkg gomba (pl. csiperke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket éles késsel ízlés szerint vágjuk fel, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át. Tépjünk le két nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá külön-külön a bevágott zsemléket. A vajat olvasszuk fel, majd nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük össze, és egy ecset segítségével alaposan kenjük meg a zsemléket kívül-belül a fokhagymás vajjal, majd csomagoljuk be a fóliába, tegyük egy tepsire, és helyezzük előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük a zsemléket 8-10 percig. Ezután nyissuk szét a fólia tetejét, és süssük a zsemléket 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra.

A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük forró sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült fokhagymás-vajas zsemlét.

Ezek is érdekelhetnek