Elkészítés: A főtt krumplit meghámozzuk, felszeleteljük. A krumplikarikákat kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe fektetjük, megsózzuk.
A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, picit megsózzuk, majd a felét a krumplira öntjük.
Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott, sózott vöröshagymát, póréhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, fedő alatt pároljuk. Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. A zöldségeket is belekeverjük, és hozzáadjuk a durvára vágott petrezselyemzöldet. A ragut ízlés szerint fűszerezzük, bőven teszünk bele pirospaprikát. A levét nem hagyjuk elfőni (pótoljuk), ha megpuhultak a zöldségek, keményítővel sűrítjük jó szószosra.
A ragut ráöntjük a tejfölös krumplira, majd szépen ráöntjük a maradék fokhagymás tejfölt.
Tetejére szórhatunk reszelt sajtot. 180 fokon pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre