Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-fokhagymás rakott krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg héjában főtt krumpli
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg póréhagyma
  • kevés brokkoli
  • karfiol
  • sárgarépa
  • 3 dl tejföl
  • olaj
  • vaj
  • durvára vágott petrezselyemzöld
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A főtt krumplit meghámozzuk, felszeleteljük. A krumplikarikákat kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe fektetjük, megsózzuk.

    A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, picit megsózzuk, majd a felét a krumplira öntjük.

    Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott, sózott vöröshagymát, póréhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, fedő alatt pároljuk. Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. A zöldségeket is belekeverjük, és hozzáadjuk a durvára vágott petrezselyemzöldet. A ragut ízlés szerint fűszerezzük, bőven teszünk bele pirospaprikát. A levét nem hagyjuk elfőni (pótoljuk), ha megpuhultak a zöldségek, keményítővel sűrítjük jó szószosra.

    A ragut ráöntjük a tejfölös krumplira, majd szépen ráöntjük a maradék fokhagymás tejfölt.

    Tetejére szórhatunk reszelt sajtot. 180 fokon pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin