Elkészítés: Az élesztőt 1-1,5 dl tejben egy kiskanál cukorral felfuttatom. Ezt hozzáadom a liszt, margarin, tojás és só keverékéhez, összegyúrom, és legalább egy órát kelesztem.
A tésztát vékonyra nyújtom, és kb. 10X20-as téglalapokra vágom. Ezek közepére teszem a tölteléket, majd félbehajtom, és a széleit kicsit visszahajtva alaposan összenyomkodom. A tetejét megkenem kevés tejjel, és késsel megböködöm. Ezután lassú tűzön világosra sütöm.
Gombás töltelék: A gombát a fűszerekkel egy kicsit párolom, majd a vizet leöntve még melegen összekeverem a margarinnal.
Májas töltelék: Összekeverem a hozzávalókat. Esetleg reszelt sajt is tehető hozzá. Ajánlom a cayenne borsot pikánsabb íze miatt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre