Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-cukkinis töltött csirkemellrolád salátával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 3 dkg szárított trombita gomba
  • 2 db kisebb cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • pici olívaolaj
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 teáskanál friss vagy szárított borsikafű
  • fehérbors
  • A salátához:
  • 4 marék madárbegysaláta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.

Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.

Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsikafüvet és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk. Mikor kész és egy kissé hűlt, hozzákeverünk 1 felvert tojást.

Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére. A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a baconszeletekre úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni. A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.

Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Hidegen és melegen is finom étel.

A salátához a madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, 1 fej lilahagymát felkarikázunk, 3 paradicsomot gerezdekre vágunk, 2 szál újhagymát és 1 kis csokor hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk, és tálaljuk a hús mellé.

Megjegyzés

Tökéletes fogás vendégvárásra, vagy csak azért, hogy valami különleges étellel lepjük meg a családot. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss