Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-cukkinis quiche

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát kinyújtjuk, és egy kikent formába helyezzük, de úgy, hogy átlógjon a peremen, mert az elősütésnél kicsit összeugrik. 180 fokos előmelegített sütőben világos aranybarnára sütjük. Hogy közbe ne púposodjon fel, a tésztát villával szurkáljuk át, valamint szórjuk be babbal vagy lencsével.

A gombát nagyobb, a cukkinit kisebb kockákra vágjuk. Enyhén szórjuk meg őket sóval, hogy ha kell, most eresszenek levet, és ne sütéskor csapódjon ki. Így is necces, mivel a tejföl is gyakran bevizesedik, így érdemes házi vagy zsíros jó minőségűt használni.

A tojásokat, tejfölt, fűszereket keverjük el, majd mehet bele a zöldség. Öntsük az elősütött tésztára, szórjuk meg a reszelt sajttal, és 160 fokos sütőben min. 30 percig süssük. Az utolsó 10 percben érdemes nagyobb hőfokra venni, hogy a sajt szépen megpiruljon. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss