Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-cukkinis palacsinta

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, és 5-10 percig állni hagyjuk. A gombát is lereszeljük.
  2. A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit, a reszelt gombát és az apróra vágott zöldfűszereket. Elkeverjük, majd hígítjuk a tejjel és egy kevés ásványvízzel, és beletesszük az olajat.
  3. Olajon a szokásos módon kisütjük a palacsintákat, majd minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges olajat. Ízlés szerint sajttal, fokhagymás tejföllel vagy körözöttel töltjük.

Még több recept cukkinivel >>> 

Palacsinták és gofrik >>> 

Húsmentes kaják >>> 

Megjegyzés

Így önmagában is finom, de lehet tölteni pl. túróval vagy juhtúrós krémmel. Csak ajánlani tudom, annyira finom! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss