Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-gombás fasírt

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gombás cukkini fasírt elkészítéséhez a cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. Meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk kb. 20 percig. A megtisztított gombát szintén lereszeljük.
  2. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával, majd hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet, a megtisztított, reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemet, majd megborsozzuk.
  3. Alaposan összedolgozzuk egy fakanállal, majd kézzel pogácsákat formázunk belőle. Forró bő olajban kisütjük őket, egyszer megforgatva. Konyhai papírtörlőre szedjük a fasírtokat, hogy a felesleges olajat leitassuk, utána tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a cukkinis-gombás fasírt

 

Megjegyzés

A megadott mennyiségből kb. 10-12 zöldségfasírt készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss