A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, hozzáadunk 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk vékonyra, és egy quiche-formába fektetjük, és megszúrkáljuk villával.
A megmosott, szárazra törölt és csíkokra vágott csirkehúst olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a felszeletelt csiperkegombát, és együtt pároljuk pár percig. Curryvel, valamint sóval és borssal fűszerezzük. A gombás húst az elkészített tésztára töltjük.
A tejet összekeverjük a tojással, ráöntjük a töltelékre, és 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre