Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-csirkés quiche

default user icon
MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, hozzáadunk 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva  kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk vékonyra, és egy quiche-formába fektetjük, és megszúrkáljuk villával.

2.

A megmosott, szárazra törölt és csíkokra vágott csirkehúst olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a felszeletelt csiperkegombát, és együtt pároljuk pár percig. Curryvel, valamint sóval és borssal fűszerezzük. A gombás húst az elkészített tésztára töltjük.

3.

A tejet összekeverjük a tojással, ráöntjük a töltelékre, és 180 fokon kb. 50 percig sütjük.

FRANCIA QUICHE >>> 

Quiche-receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss