Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-csirkés quiche

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj (hidegen)
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 2-3 ek tejföl
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg csirkehús (csíkokra vágott)
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1/4 tk curry
  • 2 dl tej
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1.

    A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, hozzáadunk 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva  kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk vékonyra, és egy quiche-formába fektetjük, és megszúrkáljuk villával.

    2.

    A megmosott, szárazra törölt és csíkokra vágott csirkehúst olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a felszeletelt csiperkegombát, és együtt pároljuk pár percig. Curryvel, valamint sóval és borssal fűszerezzük. A gombás húst az elkészített tésztára töltjük.

    3.

    A tejet összekeverjük a tojással, ráöntjük a töltelékre, és 180 fokon kb. 50 percig sütjük.

    FRANCIA QUICHE >>> 

    Quiche-receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin