Gombás-csirkés quiche

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg csirkehús (csíkokra vágott)
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg vaj (hidegen)
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 4 db tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • 2 ek olaj
  • 1/4 tk curry
  • 2 dl tej

Elkészítés

    1.

    Dolgozzuk össze a lisztet a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Ezután nyújtsuk vékonyra, fektessük quiche-formába, és szurkáljuk meg villával.

    2.

    Pirítsuk meg az olajon a megmosott, szárazra törölt és csíkokra vágott csirkehúst. Keverjük hozzá a felszeletelt csiperkegombát, és pároljuk együtt pár percig. Fűszerezzük curryvel, valamint sóval és borssal. Töltsük a gombás húst az elkészített tésztára.

    3.

    Keverjük össze a tejet a tojással, öntsük a töltelékre, és süssük 180 fokon kb. 50 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin