Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás csirkeragu zabgombóccal (súlykontroll)

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3 adaghoz:
  • A raguhoz:
  • 35 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1,5 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • bors
  • majoranna
  • tárkony izlés szerint
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 dl 1,5%-os tej
  • bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A raguhoz a hagymákat felaprítom és olajon megpárolom, majd hozzáadom a kockákra vágott csirkemellet, és kb. 25-30 percig párolom. Közben a gombát és a répákat is felaprítom, majd a raguhoz adom. Tovább párolom még kb. 15 percig, és megsózom. Ha már megpuhult a hús és a zöldségek is, akkor a zabliszttel és a joghurttal habarást készítek, kicsit felengedem vízzel, és hozzáöntöm. Kicsit hígabb legyen, mint egy főzelék. Hozzáadom az aprított petrezselymet és a többi fűszert is, megkóstolom, ha kell, utána fűszerezem, és még kb. 2-3 percig lassú tűzön összefőzöm, majd félreteszem.

    A gombócokhoz a hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom lassú tűzön, majd hozzáadom a zabpelyhet, és kb. 1 percig folytonos kevergetés mellett megpirítom. Utána leveszem a tűzről, még forrón ráöntöm a tejet, hozzáadom a sót és aprított bazsalikomot. Hagyom min. 15 percet állni, hogy a pehely magába szívja a tejet.

    Közben vizet forralok, ha felforrt, úgy formázok kis gombócokat, hogy zablisztet adok a keverékhez. Nekem 2 evőkanál bőven elég volt ahhoz, hogy jó kemény gombócok legyenek. Forrásban lévő vízbe dobom, és kb. 2 percig főzöm, majd leszűröm.

    Igazán nagyon ízletes étel, akár vendégvárónak is kitűnő. Jó étvágyat!

    A recept minden szakaszban úgy fogyasztható, hogy akik az első szakaszban járnak, azok hagyják ki belőle a répát, viszont akik a harmadik szakaszban vannak, ők bátran sűríthetik tejszínnel is, garantáltan nem fogja elrontani.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin