Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirkeragu soba tésztával

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tésztát a fogkeménynél kissé puhábbra főzzük forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd lecsepegtetjük. 
  2. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a mézet és a szezámolajat. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd fehéredésig sütjük rajta a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk és megborsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát és a kimagozott, felcsíkozott paprikát.
  3. Mérsékeljük a hőt, majd a csirkés-zöldséges keverékhez forgatjuk a kifőtt tésztát. Meglocsoljuk a szójás keverékkel, majd meghintjük a kis szeletekre vágott újhagymával. Forrón tálaljuk.
A hajdinalisztből készült soba tészta levesben is fogyasztható. Japánban ez a tészta nagyon népszerű, olcsó és sokoldalú alapanyag. Egyaránt megtalálható a gyors- és az elegáns luxuséttermek étlapján. Ha tésztafőzéskor forr a főzővíz, öntsünk egy kis hideg vizet a fazékba.

Ezek is érdekelhetnek

Friss