Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás csirkeragu soba tésztával

Hozzávalók

  • 30 dkg soba tészta
  • tengeri só
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 1 ek szezámolaj
  • 4 ek olaj
  • 40 dkg csirkemell
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg piros kaliforniai paprika
  • 4 db újhagyma

Elkészítés

    1. A tésztát a fogkeménynél kissé puhábbra főzzük forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd lecsepegtetjük. 
    2. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a mézet és a szezámolajat. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd fehéredésig sütjük rajta a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk és megborsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát és a kimagozott, felcsíkozott paprikát.
    3. Mérsékeljük a hőt, majd a csirkés-zöldséges keverékhez forgatjuk a kifőtt tésztát. Meglocsoljuk a szójás keverékkel, majd meghintjük a kis szeletekre vágott újhagymával. Forrón tálaljuk.
A hajdinalisztből készült soba tészta levesben is fogyasztható. Japánban ez a tészta nagyon népszerű, olcsó és sokoldalú alapanyag. Egyaránt megtalálható a gyors- és az elegáns luxuséttermek étlapján. Ha tésztafőzéskor forr a főzővíz, öntsünk egy kis hideg vizet a fazékba.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin