Gombás csirkemellszelet

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 kg gomba (csiperke)
  • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • édes-nemes őrült paparika
  • bio vegeta

Elkészítés

    1.

    A filézett csirkemellet szeleteljük fel vékony szeletekre, és enyhén klopfoljuk ki. Sózzuk be, lisztben forgassuk meg, és kevés zsiradékon süssük ki.

    2.

    A gombamártáshoz szeleteljük fel a gombát, kockázzuk fel a 2 fej vöröshagymát és a 4 gerezd fokhagymát. Kevés zsiradékon pároljuk meg a hagymát. Hintsük meg a fűszerpaprikával és egy teáskanál bio vegetával, majd tegyük bele a felszeletelt gombát, és öntsünk hozzá 1 deci vizet. Kb. 25 perc alatt pároljuk puhára.

    3.

    Egy deci tejfölt sűrítsünk be egy evőkanál liszttel, habarjuk be vele a gombapaprikást, és még 5 percig főzzük.

    4.

    Egy közepes tepsibe tegyük bele a húsokat, öntsük rá a gombaszószt, és 180 fokon 10-15 percig süssük. Párolt rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin