Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirkemellcsíkok sajtmártásban

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olajat felforrósítom, majd beleteszem a felcsíkozott csirkemellet, a fűszereket, és erős lángon megsütöm. Mikor már elég puha a hús, rádobom a gombát, és addig párolom, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor meghintem a liszttel, átforgatom, és pár másodpercig pirítom. Ekkor felengedem a tejjel, belenyomom a tömlős sajtot, és összefőzöm. 2-3 percig forralom, szükség esetén fűszerezem. Ha esetleg sűrű lenne nagyon, kevés tejet adhatunk hozzá. Sült krumplival tálaljuk.

Megjegyzés

Ebben a sajtmártásban szoktam csinálni kukoricával is csirkemellet.
Ekkor külön edényben megfőzöm a kukoricát, és a csirkemellhez keverem, majd a mártást hasonlóan készítem el, mint az előzőnél. Ehhez a rizs jobban illik, bár családon belül is van, aki inkább a sült krumplit részesíti előnyben ennél is. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss