Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás csirkemájjal töltött sertéscomb

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 doboz szeletelt gomba (400g-os konzerv)
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 szelet kenyér
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 csomag szeletelt bacon

Elkészítés

    1. A hagymát kockára vágjuk, kevés olajban megdinszteljük, rátesszük a kis kockára vágott csirkemájat, majd a darabokra vágott gombát, tovább dinszteljük, a végén sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet, az egész tojást, a vízben áztatott kenyeret, a zsemlemorzsát, összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
    2. A vízszintesen bevágjuk úgy, hogy egy fél centis részt hagyva középen nem vájuk ketté, hanem szétnyitjuk, kiterítjük, mint egy könyvet,  majd sóval, borssal meghintjük.
    3. Egy alufóliadarabra szorosan egymás mellé helyezzük a baconszeleteket. Rárakjuk a húst, a tölteléket egyenletesen ráterítjük, és a fólia segítségével feltekerjük.
    4. Egy sütőformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd óvatosan beleemeljük a húst. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon, és 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom és mutatós étel. Elsősorban hidegtálakon nagyon szépen mutat. Én burgonyapürét és dinsztelt zöldségeket készítettem mellé. Igazából előző nap jó elkészíteni, mivel szépen csak hidegen lehet szeletelni.

19610425
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin