Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirkemájjal töltött sertéscomb

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, kevés olajban megdinszteljük, rátesszük a kis kockára vágott csirkemájat, majd a darabokra vágott gombát, tovább dinszteljük, a végén sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet, az egész tojást, a vízben áztatott kenyeret, a zsemlemorzsát, összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A vízszintesen bevágjuk úgy, hogy egy fél centis részt hagyva középen nem vájuk ketté, hanem szétnyitjuk, kiterítjük, mint egy könyvet,  majd sóval, borssal meghintjük.
  3. Egy alufóliadarabra szorosan egymás mellé helyezzük a baconszeleteket. Rárakjuk a húst, a tölteléket egyenletesen ráterítjük, és a fólia segítségével feltekerjük.
  4. Egy sütőformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd óvatosan beleemeljük a húst. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon, és 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom és mutatós étel. Elsősorban hidegtálakon nagyon szépen mutat. Én burgonyapürét és dinsztelt zöldségeket készítettem mellé. Igazából előző nap jó elkészíteni, mivel szépen csak hidegen lehet szeletelni. - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss