Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, és ropogósra sütjük benne a felkockázott szalonnát, majd szűrőlapáttal kiemeljük a sült kockákat. Hozzáadjuk a visszamaradt zsiradékhoz a finomra vágott hagymát, 5 percigpároljuk, majd félretesszük.
Felforrósítjuk a vaj felét, és megpirítjuk rajta a feldarabolt csirkét. Közbenkissé lenyomkodjuk, végül tűzálló tálbaszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a fokhagymát és a megtisztított, felaprított gombát. Megpirítjuk kissé, majdhozzáöntjük a konyakot. Hozzáöntjük a bort, és felforraljuk.
A szalonna- és a hagymakockákat elrendezzük az elősütött csirkedarabokon. Meghintjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel,hozzáadjuk a babérlevelet, majd meglocsoljuk a boros keverékkel. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbetoljuk 90 percre. Összekeverjük a megmaradt vajat és a lisztet, majd a forró raguhozkeverjük. Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd durvára vágott petrezselyemmelkínáljuk.