Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirke vörösborban

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, és ropogósra sütjük benne a felkockázott szalonnát, majd szűrőlapáttal kiemeljük a sült kockákat. Hozzáadjuk a visszamaradt zsiradékhoz a finomra vágott hagymát, 5 percigpároljuk, majd félretesszük.
  2. Felforrósítjuk a vaj felét, és megpirítjuk rajta a feldarabolt csirkét. Közbenkissé lenyomkodjuk, végül tűzálló tálbaszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a fokhagymát és a megtisztított, felaprított gombát. Megpirítjuk kissé, majdhozzáöntjük a konyakot. Hozzáöntjük a bort, és felforraljuk.
  3. A szalonna- és a hagymakockákat elrendezzük az elősütött csirkedarabokon. Meghintjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel,hozzáadjuk a babérlevelet, majd meglocsoljuk a boros keverékkel. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbetoljuk 90 percre. Összekeverjük a megmaradt vajat és a lisztet, majd a forró raguhozkeverjük. Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd durvára vágott petrezselyemmelkínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss