Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás csirke vörösborban

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 db konyhakész csirke
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 2 ek konyak
  • 3,5 dl száraz vörösbor
  • néhány ág friss kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek liszt
  • frissen őrölt bors
  • néhány levél friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, és ropogósra sütjük benne a felkockázott szalonnát, majd szűrőlapáttal kiemeljük a sült kockákat. Hozzáadjuk a visszamaradt zsiradékhoz a finomra vágott hagymát, 5 percigpároljuk, majd félretesszük.
    2. Felforrósítjuk a vaj felét, és megpirítjuk rajta a feldarabolt csirkét. Közbenkissé lenyomkodjuk, végül tűzálló tálbaszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a fokhagymát és a megtisztított, felaprított gombát. Megpirítjuk kissé, majdhozzáöntjük a konyakot. Hozzáöntjük a bort, és felforraljuk.
    3. A szalonna- és a hagymakockákat elrendezzük az elősütött csirkedarabokon. Meghintjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel,hozzáadjuk a babérlevelet, majd meglocsoljuk a boros keverékkel. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbetoljuk 90 percre. Összekeverjük a megmaradt vajat és a lisztet, majd a forró raguhozkeverjük. Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd durvára vágott petrezselyemmelkínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin