Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-csilis bolognai spagetti

Hozzávalók

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db csili
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • oregáno
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 dl fehérbor (rizling)
  • 25 dkg spagetti
  • 14 db csilivel töltött olívabogyó
  • 3 dkg parmezán sajt

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. A gombát megmossuk.  
    2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a gombát is, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és oregánóval. Amikor a zöldségek kicsit megpuhultak, felöntjük a paradicsomlével és a borral, majd az egészet összeforraljuk. 
    3.  Közben a tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a még forró raguval. Olívabogyóval és reszelt sajttal kínáljuk. 

Megjegyzés

Elképesztő áron adták a szeletelt gombát, a mélyhűtőben volt darált hús, a kamrában száraz tészta, hagyma és fokhagyma, a hűtőben pedig a többi hozzávaló. Bor pedig mindig van itthon, több palack is.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin