Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-borsós rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma (szeletelve)
  • 3-4 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 50 dkg gomba (szeletelve)
  • 1,5 csésze rizs (gyors rizs)
  • 1 l alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 2 bögre zöldborsó
  • bors

Elkészítés

    1. A serpenyőbe egy kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket. Ha levet eresztett, hozzáöntjük a rizst, kicsit pirítjuk, majd az egészet felöntjük fél liter zöldségalaplével, és kb. 10 percig főzzük.
    2. Hozzáöntjük a bort és a maradék alaplevelet, a citromhéjat és a borsót. Néhány percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk. 

      Nézd meg a recept elkészítését videón! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek