Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás borjúragu rösztivel

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A raguhoz:
  • 50 dkg sovány borjúhús
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 2 db sonkahagyma (salotta)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 db kis sárgarépa
  • 4 ek olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl húslevesalaplé
  • bors
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • A rösztihez:
  • 80 dkg héjában főtt burgonya (előző napról)
  • 15 dkg hegyi sajt ( pl. gruyère vagy comté)
  • 1 kis csipet szerecsendió
  • 4 ek olaj

Elkészítés

  1.  A húst hideg vízben megmossuk, leszárítjuk és csíkokra metéljük. A gombát letisztogatjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk vagy negyedeljük. A salottát és a fokhagymát apró kockákra, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk.
  2. A mélyebb serpenyőben felhevített olajon hirtelen megpirított húst kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a salottát, a fokhagymát és a sárgarépát, majd a gombával együtt továbbá pároljuk egy rövid ideig. Ezután felöntjük a borral, valamint az alaplével, és néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és összemelegítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a petrezselymet, majd utánaízesítjük.
  3. A rösztihez a meghámozott burgonyát durvára reszeljük. Összekeverjük a finomra reszelt sajttal, és borssal, pici szerecsendióval ízesítjük. A masszát a serpenyőben felforrósított olajba tesszük, merőkanállal jól lenyomkodjuk, és lefedjük, Amint sercegést hallunk, csökkentjük a hőfokot. A rösztit takarékon sütjük 20 percig, majd megfordítjuk, és további 10 percig sütjük. Végül cikkekre vágjuk, és a ragu mellé kínáljuk.

Megjegyzés

A hegyi sajt a nyers tehéntejből – jellemzően az Alpok országaiban – készített érlelt fajták gyűjtőneve. Ilyen pl. a gruyère és a comté. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss