Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaraguval töltött csirkemell krokettel

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kroketthezmeghámozzuk a krumplit, sós vízben megfőzzük, villával összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Megsózzuk és a szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd annyi lisztet, amennyivel összeáll. Összedolgozzuk, henger alakúra formázzuk, feldaraboljuk, és kb. 20 percre a fagyasztóba tesszük, hogy később könnyű legyen panírozni.
  2. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a gombát a hagymával megpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A csirkemellfilét megmegmossuk, leszárítjuk, és zsebet vágunk bele. A gombás tölteléket belekanalazzuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyiketbetekerjük 1-1 szelet sonkába. Tepsibe fektetjük, és a maradék gombát a húsok mellé tesszük. Meglocsoljuk a tejszínnel, és sütőben kb. 45 percig sütjük.
  4. Közben a kroketteket a hagyományos módon bepanírozzuk, és a forró olajban kisütjük, majd a töltött csirkemellel és a gombás raguval tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss