Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaragu

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst pici olajon megfuttatom, hogy a szemek ne ragadjanak össze. Ha fehérek, sózom, és annyi vízzel hagyom főni, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Forrás után takarékon felejtem kb. 10-15 percre. Az olajon való pirítás miatt nem ragad le.
Közben olajon üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a gombát, sózom, és fedő alatt párolom. Mikor a levét elfőtte, pirospaprikával megszórom, pici fekete borsot teszek bele (ez nem kell, csak ha szeretik), majd felöntöm vízzel. Forrástól számítva kb. 15 perc múlva félig kész a gomba, ekkor beleöntöm a zöldborsót. Legjobb a friss, de a mirelit is tökéletes. Ezzel összefőzöm. Mikor szaftja lesz, tehát testes a leve, nem híg, akkor kész.
Tányérra szedem a rizst, megszórom petrezselyemmel díszítésül, mellé tálalom a gombaragut. Nagyon laktató, főételnek ajánlom.
Ha valaki szereti a rizottókat, tehet a végén bele paradicsomszószt, oreganót, hozzákeverve a rizst, megszórva sajttal. Csodálatos egytálétel.

Megjegyzés

Felhasználhatósága miatt szeretem, van hogy pizzaalapra teszem a paradicsomos-oreganós változatát, van, hogy húsok mellé, csökkentve azok mennyiségét.
Nagyon attraktív, és pillanatok alatt összeüthető.
Vendégségnél előnye, hogy előző este is elkészíthető, mikróban megmelegítve olyan, mint újkorában. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss