Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombaragu

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/4 kg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • ízlés szerint pici őrölt bors
  • személyenként egy marék rizs, vagy krumplipüré

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst pici olajon megfuttatom, hogy a szemek ne ragadjanak össze. Ha fehérek, sózom, és annyi vízzel hagyom főni, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Forrás után takarékon felejtem kb. 10-15 percre. Az olajon való pirítás miatt nem ragad le.
    Közben olajon üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a gombát, sózom, és fedő alatt párolom. Mikor a levét elfőtte, pirospaprikával megszórom, pici fekete borsot teszek bele (ez nem kell, csak ha szeretik), majd felöntöm vízzel. Forrástól számítva kb. 15 perc múlva félig kész a gomba, ekkor beleöntöm a zöldborsót. Legjobb a friss, de a mirelit is tökéletes. Ezzel összefőzöm. Mikor szaftja lesz, tehát testes a leve, nem híg, akkor kész.
    Tányérra szedem a rizst, megszórom petrezselyemmel díszítésül, mellé tálalom a gombaragut. Nagyon laktató, főételnek ajánlom.
    Ha valaki szereti a rizottókat, tehet a végén bele paradicsomszószt, oreganót, hozzákeverve a rizst, megszórva sajttal. Csodálatos egytálétel.

Megjegyzés

Felhasználhatósága miatt szeretem, van hogy pizzaalapra teszem a paradicsomos-oreganós változatát, van, hogy húsok mellé, csökkentve azok mennyiségét.
Nagyon attraktív, és pillanatok alatt összeüthető.
Vendégségnél előnye, hogy előző este is elkészíthető, mikróban megmelegítve olyan, mint újkorában.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin