Elkészítése: Vágjuk a fûszerpaprikát apróra, a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk finomra. A paradicsomot vágjuk négyfelé, a magházát távolítsuk el. A gombák tönkjét vágjuk le, a fejeket mossuk meg, vágjuk négyfelé vagy nagyobb darabokra, és áztassuk a citrom levébe. Lábosban melegítsük meg az olívaolajat, tegyük bele a hagymát, és lassú tûzön, folytonosan kevergetve pirítsuk meg. Vegyük kisebbre a lángot, és adjuk hozzá a gombát. Amikor a gomba majdnem kész, tegyük hozzá az erõspaprikát, a negyedbe vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a száráról lecsípkedett kakukkfüvet és rozmaringot, az olajbogyót és a felaprított petrezselymet. Jól keverjük össze, és még 1 percig hagyjuk az eddiginél is lassabb tûzön. Tegyük át egy tálba, és forron tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre