Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapuffancs

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott gombát tormareszelőn lereszeljük, és 4-5 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
Közben a zsömlét beáztatjuk és jól kicsavarjuk. Egy kanálka olajon megpirítunk egy kis fej apróra vágott hagymát és egy kávéskanálra való petrezselyemzöldet, majd levesszük a tűzről.
Kicsavarjuk a levéből a gombát, egy tálba téve hozzáadjuk a zsemlét, a pirított hagymát, a tojások sárgáját, 2 evőkanál zsemlemorzsát és két kávéskanál lisztet. Sózzuk, borsozzuk, kis majorannát adunk hozzá, és a tojásfehérje felvert habját is belekeverjük.
Bő, forró olajban kanalnként beleszaggatva, piros, ropogós puffancsokat sütünk belőle.

Forrón tálalva, burgonyapürével körítve, salátával kiegészítve finom.
Főzelékekre feltétként is adható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss