Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapörkölt

MME MME
30 4.7/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombapörkölt elkészítéséhez a hagymát megfuttatjuk egy kevés olajon. Amikor üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát. (Előtte levesszük a tűzről, mert megkeseredik a paprika).
  2. 0,5 dl vizet hozzáöntük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a nagy kockákra vágott gombát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal, pirosarannyal és majorannával ízesítjük, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedve, közepes lángon főzzük.
  3. Megvárjuk, amíg a gomba összeesik és levet ereszt. Ekkor levesszük a fedőt, fűszerezzük ízlés szerint, és közepes láng felett addig főzzük tovább, amíg meg nem puhul a gomba. Nokedlivel ajánljuk. 

Megjegyzés

Ha egy evőkanál mustárt teszel bele, testesebb lesz a szaftja. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss