Gombapörkölt nagymama konyhájából

default user icon
1 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 3 vöröshagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 1,25 dl húsleves
  • 1,25 dl tejföl
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10 percig főzzük alacsony hőfokon. Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük be a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kozi Attila Nándor 6 évvel ezelőtt
Plusz két virsli, plusz egy paprika, egyenlő kiváló íz !!!

Hasonló Receptek