Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás tepsiben sült krumplival (glutén- és laktózmentes)

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, héjukat megdörzsöljük, és cikkekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel. 
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felöntjük egy kis pohár vízzel, lefedjük alufóliával, és előmelegített stőbe toljuk. Fél óra után levesszük róla a fóliát, és addig sütjük tovább, amíg a víz elpárolog, és a krumpli megpirul.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és egy közepes edényben kevés olajon megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk 1 evőkanál pirospaprikával, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított gombát és paprikát, majd felöntjük egy pohár vízzel.
  4. A szójatejszínt egy tálkába öntjük, hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi levet az edényből, hozzáadjuk a keményítőt is, és az egészet csomómentesre keverjük. 
  5. Amikor a zöldségek már kellően megfőttek, ráöntjük a keményítővel elkevert tejszínt, és az egészet összemelegítjük. A tepsiben sült burgonyával tálaljuk, és frissen vágott petrzselyemmel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss